• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Ege Oda ve Borsa Başkanları'nın Tanışma ve Birlik Toplantısı
Ege Oda ve Borsa Başkanları'nın Tanışma ve Birlik Toplantısı05 Temmuz 2013 Cuma

 

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 85 Oda ve Borsanın Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları İzmir Ticaret Odası'nda bir araya gelerek Ege ve Ülke ekonomisi için tanışma ve güç birliği oluşturma toplantısında bir araya geldiler.

Oda ve Borsa Başkanlarının tek tek kürsüye çıkarak, konuşma yaptıkları toplantıda; Bölgesel ekonomik fırsatlar, İzmir’in EXPO adaylığına destek, Batı Anadolu’yu lojistikte Avrupa’ya bağlayacak olan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu Projesi, Ege’nin önemli ürünlerinin iç ve dış piyasada tüketiminin arttırılması konusunda yapılacak kampanya çalışmaları ve yurtdışı fuarlara ortak katılma konuları, işbirliği yapılması uygun görülen ve öne çıkan başlıca konular arasında oldu.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sözü ile başladığı toplantıdaki konuşmasında;

"TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu bizlere ‘ayrılıkta azap, birlik ve beraberlikte rahmet var’ der. Ege Bölgesi’nde yer alan oda ve borsalarımız olarak birlik içinde olalım. Ağustos ayında yapılacak seçimler sonrasında da bu birlik ve beraberliğin sürmesini istiyoruz. Bu buluşmanın amacıyla paralel şekilde, Manisa Ticaret Borsası Yönetimi olarak Bizlerin de amacı; Ülkemizin gelişen ve değişen koşullarına göre temsil ettiğimiz Ege'nin de gelişmesinin ve büyümesinin devam etmesi için geleceğe en uygun faaliyet planları üzerinde hep birlikte çalışmaktır. Önümüzdeki süreçte; hem resmi projelerde, hem de bu gibi etkinliklerde sizlerle daha sık birlikte olmayı arzu ediyoruz" dedi.

 TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz ise konuşmasında; 

Dünyadaki gelişmelerden Türkiye ekonomisinin de olumsuz etkilendiğini söyledi. Türkiye’nin yeni çıkış yolları bulması gerektiğini belirten Koşmaz, Bölge Oda ve Borsalarına bir de çağrıda bulundu: "Gelin, yeni pazarlara birlikte açılalım. Yurtdışı fuarlarda Ege illeri olarak birlikte standlar açalım. Üyelerimizi , gerek katılımcı olarak gerek ziyaretçi olarak yurt dışı fuarlara götürelim. Bugün elimizde ve önümüzde TOBB gibi güçlü bir kuruluş var. Onun imkanlarından da faydalanalım."