Tarihi Borsa Kahvesi - Çocuk ve Halk Kütüphanesi
Osmanlı mimarisinin günümüze ulaşan en güzel örneklerinden birisi olmakla birlikte, geçmişten günümüze tüm Borsa camiasının katkılarıyla yaşatılan “Tarihi Borsa Kahvesi” Manisa’mızın Cumhuriyet Dönemindeki ticari ve sosyal gelişiminde de önemli bir konuma sahip olmuştur.
Çatısı altında, Manisa’nın pek çok hatırasının yer aldığı bu tarihi yapı; Özellikle Manisa Ticaret Borsası Camiasının hafızasında, tüccarıyla, çiftçisiyle, işçisiyle bir arada olunan, dostlukların, sohbetlerin, bilginin ve istişarenin pekiştirildiği sayısız anının da izini taşımaktadır.
2016 yılına kadar çeşitli Kurum ve Derneklerin etkinliklerinde kullanılan, koruma altındaki Borsa Kahvesi’nin kullanım amacının, günümüzün gelişen iletişim, ticaret ve ulaşım yöntemleriyle değişen şehir hayatında; yeniden düşünülmesi ihtiyacı oluşmuştur.
Borsa Camiası ve Yönetimi olarak; Tarihi Binanın tüm Manisa halkına hitap edecek, gelecek yeni nesillerimizin de anılarında sürekli yer teşkil edecek şekilde bir kültür varlığına dönüştürülmesi yönündeki proje arayışlarının başlamasını takiben, bağışlarıyla Manisa’nın sağlık, eğitim ve sivil toplum altyapısına önemli eserler kazandırmış, Manisa’nın köklü ailelerinden, değerli büyüğü ve hayırsever Dr. İbrahim Türek’in, Manisa’ya bir de halk kütüphanesi kazandırma fikrini öğrenilmesi, Manisa Valiliği ve himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de görüşleri ve Manisa’nın bu yöndeki ihtiyacı doğrultusunda, “Çocuk ve Halk Kütüphanesi” fikri, Manisa Ticaret Borsası Camiası tarafından da desteklendi ve nihayetinde protokol aşamasına gelindi.
Yapılan protokoller neticesinde Tarihi Borsa Kahvesi 2016 yılından itibaren “Çocuk ve Halk Kütüphanesi” olarak hizmet vermeye başlamıştır.
Yol tarifi almak için Lütfen Tıklayınız. |
|