Bu İşe Başlama Fikri Nereden Geldi ve Nasıl Gelişti?
Üniversite dönemlerimde çalışmakta olduğum el halısı mağazasında iletişim halinde olduğum bir tanıdığımın vermiş olduğu fikir ile sahip olduğum alt yapı, birikim ve imkânları birleştirerek bu işe başlamaya karar verdim.
Ne Kadar Sermayeyle ve Nasıl Bu İşe Başladınız?
Bu işe tanıdığım bir iş adamının işletmesinin küçük bir bölümünde salamurada biber işi ile başladım. Yakın bir akrabamdan almış olduğum 10.000 TL borç para ile şirketi kurdum. İlk ihracatımız İspanya’ya 1 palet dolguluk kiraz biberi, 2. ihracatımız ise Yunanistan’a jalepon biber olarak gerçekleşti.
Ekibinizi Nasıl Kurdunuz ve Şu An İşletmede Kaç Kişi Çalışıyor?
Şirketi, 2006 yılında 3 ortak kurduk, daha sonrasında ortaklarımla anlaşarak şirketi tamamen ben devraldım. Belli bir süre yalnız devam ettim. Ardından geçen zaman sonrası şu anki mevcut kadro ile yola devam ediyoruz. Çalışan sayımız sezona göre değişmekte olup, devamlı personelimiz 15 kişidir. Fakat bu sayı üretimin yoğun olduğu yaz döneminde 300 kişiye kadar çıkmaktadır.
Firmanızın Şuan ki Kapasitesi Hakkında Bilgi Verir misiniz?
Yıllık 1.000 ton ve üzeri kuru domates ihracatı kapasitemiz mevcut olup (yaklaşık 15.000 ton yaş domatese tekabül etmektedir.) Bunun yanı sıra 250 ton salamurada biber ihracatımız mevcuttur.
Bölgemizdeki çiftçilere ve istihdama büyüyen ivmemizle birlikte katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz.
Hangi Ürünlerin İhracatını Gerçekleştiriyorsunuz ?
Kurutulmuş domates ve salamura biber ihracatı gerçekleştirmekteyiz.
|